Warmtescan: energielekkages duidelijk zichtbaar 2020-07-14T09:54:24+00:00

Warmtescan: energielekkages duidelijk zichtbaar

Met een warmtebeeldcamera is het mogelijk opnames te maken van infrarood licht. Dit licht kunt u normaal gesproken niet zien, maar wel voelen (in de vorm van warmte). Tijdens een warmtescan van uw woning of bedrijfspand maakt een infraroodcamera beelden van temperatuurverschillen die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Deze opnames geven duidelijk aan waar de warmte aan uw woning ontsnapt en waar de kou het huis binnendringt.

Wat is het nut van een warmtescan?

Infrarood opnames van uw huis of bedrijfsruimte laten in één oogopslag zien waar de meeste winst te behalen valt tijdens het isoleren. Tijdens de zomer wordt de ruimte van binnenuit gescand, om te zien waar de warmte het huis binnendringt. In de winter is het juist zaak opnames te maken van de buitenkant van het pand. Dan laten de kieren, luchtlekken en tochtproblemen zich direct zien. Op die plekken stookt (of koelt) u letterlijk voor de mussen!

Welke isolatieproblemen toont een warmtescan aan?

Een slecht geïsoleerd pand heeft vaak te kampen met een variatie aan problemen met kou, tocht, vocht of juist warmte. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Beschadigde of ontbrekende isolatie
  • Condensatie
  • Isolatielekken
  • Kieren
  • Koudebruggen
  • Lekkage
  • Luchtlekken
  • Opkruipend vocht
  • Tocht
  • Warmtebruggen

Groener energielabel na warmtescan

Met het bewijs van een warmtescan in handen, kunt u gerichte besluiten nemen over welk deel van uw woning of bedrijfspand u wilt isoleren. Mogelijk is het uw dak, of juist de kruipruimte, of anders de gevel. Met een grondige aanpak van uw isolatie maakt u uw energielabel beter (en woont u dus groener). Dat scheelt u flink in de stookkosten en u wint aan wooncomfort. Bovendien maakt het isoleren uw huis of bedrijfsruimte aantrekkelijker bij verkoop of verhuur in de toekomst.

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaak van energieverlies. Vooral bij huizen die voor 1985 gebouwd zijn, is er nagenoeg niet na- geïsoleerd.
Het komt bij deze woningen dan ook regelmatig voor dat gedeelten van het dak en de spouwmuur helemaal niet geïsoleerd zijn. Aan de hand van een warmtebeeldfoto wordt duidelijk waar een gedetailleerd onderzoek plaats moet vinden.
Het aanpakken van de zwakke plekken met isolatie kan al veel rendement opleveren.
Na de isolatieaanpassingen kan er nogmaals een warmtescan worden gedaan. Het effect van voor en na wordt dan duidelijk zichtbaar.

Warmtescan laten maken?

Heeft u vragen of wilt u een warmtescan van uw woning of bedrijfspand laten maken? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op