Vocht- en schimmelplekken 2019-07-19T12:55:02+00:00

Vocht- en schimmelplekken

Vocht- en schimmelplekken op muren en plafonds ontstaan niet zomaar. Daar is vocht de oorzaak van. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Echter een vaak voorkomende oorzaak is problemen met de isolatie.  Heeft u last van vocht- en schimmelplekken, aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Wij adviseren u graag hoe u met Isobooster het vochtprobleem kunt oplossen.

Goed ventileren tegen vochtproblemen

Daarnaast is het uiteraard handig om goed te ventileren. Dit kunt u doen door een raam, ventilatieroosters of een deur open te zetten. Zo zorgt u ervoor dat het vocht weg kan en krijgt u geen vieze schimmelvorming in uw huis. Wist u dat het menselijk lichaam en huisdieren ook veel vocht creëren door alleen maar thuis te zijn. Daar komt dan nog eens douchen en koken bij. Goed ventileren zorgt er dan voor dat dit vocht weg kan.

Om vocht geen kans te geven is het belangrijk om de temperatuur in huis boven de 15 graden te houden. Omdat, als het 15 graden of kouder is, er veel vocht kan ontstaan. Isobooster helpt om de temperatuur eenvoudiger stabiel te houden tegen lagere stookkosten. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten en voorkomt u handig de vocht en schimmelplekken in huis.

Hoe zie u of er veel vocht in u huis zit?

Zijn uw ramen vaak beslagen in uw huis? Voelen muren koud en vochtig aan? Hangt er een muffe vochtige lucht in uw woning? Dan kunt u ervan uitgaan dat er te veel vocht aanwezig is. Ook kan u uw luchtvochtigheid eenvoudig en precies meten door een luchtvochtigheidsmeter (hygrometer). Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60% op kamertemperatuur.

Voor meer tips en advies kunt u ons bellen op: 030 – 66 66 963

Isoleren met Isobooster | PXA Nederland
Isoleren met Isobooster | PXA Nederland

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op