Vloerisolatie 2020-09-17T08:22:53+00:00

Kruipruimte isolatie

Heb je koude voeten als je op sokken over de vloer loopt? Als je een vloer isoleert voel je het gelijk aan je voeten. Vloeren isoleren vanuit de kruipruimte is het slimste wat je kunt doen. Met Isobooster kan je vloer snel en bijzonder effectief worden geïsoleerd. Je kunt het in principe zelf!

Waarom moet ik mijn kruipruimte isoleren?

Vloeren zijn een zwakke schakel in het isoleren van elk huis. We weten dat warme lucht stijgt, maar warmte verplaatst zich ook van warm naar koud.

Dat is ook de reden waarom warmte door de vloer heendringt naar de koude bodem van de kruipruimte onder het huis. De vloer voelt dan ook koud aan. Je steekt veel geld in het verwarmen, terwijl dat goedkoper kan met veel meer resultaat.

Als je voor Isobooster kiest, wordt de warmte die door de vloer heen gaat, teruggekaatst naar de vloer. Zo blijft je vloer en ook de lucht boven de vloer warmer, waardoor je ook al minder hoeft te stoken.

 

Ik heb vloerverwarming, dus ik heb geen last

Als je vloerverwarming hebt, dan heb je geen koude voeten. De energierekening kan echter wel omlaag: vloerverwarming werkt niet alleen naar boven, maar ook naar beneden. De onderzijde van de vloer wordt even goed verwarmd als de bovenzijde. Die warmte aan de onderzijde gaat natuurlijk verloren in de kruipruimte als je geen isolatie onder de vloer hebt.

Hoe moet ik mijn kruipruimte isoleren?

De meeste isolatiematerialen nemen warmte op en geven het dan weer door: Isobooster kaatst alles terug naar waar het vandaan kwam. Er komt geen koude of warmte doorheen. Als eerste controleer je of de kruipruimte droog of handvochtig is. Zo ja, dan kun je verder gaan met het controleren van alle ventilatiegaten. U heeft er slechts één nodig ter grootte van een twee euro munt. De rest kun je dicht stoppen.

Je kunt nu het snelst en het makkelijkst de Isobooster op de bodem van de kruipruimte leggen. Het weerkaatst nu de warmte direct terug naar de vloer. Is de kruipruimte vochtig of nat als gevolg van regen of seizoenen? Kijk dan in onze montagerichtlijn. Hierin vind je een instructie voor de montage van Isobooster tegen een houten of betonnen vloer. Als je het niet zelf wilt doen, maar wilt laten doen, kunnen wij je natuurlijk in contact brengen met gespecialiseerde bedrijven.

Fotoverslag houten vloerisolatie

Wil je een gedetailleerd fotoverslag van vloerisolatie van een houten vloer? Een redacteur van Klimaatstichting HIER isoleerde de kruipruimte van haar jaren ’30 woning met Isobooster en publiceerde er een stap-voor-stap fotoverslag van. Bekijk hier hoe zij haar houten vloer isoleerde.

Nu isoleren

Ben je geïnteresseerd in Isobooster, heb je vragen of wil je graag direct aan de slag met Isobooster? Neemt dan direct contact met ons op. Dan zit je er straks warmpjes bij. Letterlijk en figuurlijk.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op