Toepassingen 2019-07-19T12:52:47+00:00

Vloeren

Als u besluit te gaan isoleren, begin vanuit comfortoogpunt dan met vloeren en kruipruimtes. Dat leggen we graag even uit. De bodem van de kruipruimte is altijd kouder dan de verwarmde kamer erboven. Hoewel warme lucht stijgt, verplaatst warmte zich van warm naar koud en gaat door de vloer naar de kruipruimte. Daardoor voelt uw vloer koud aan en stookt u zich vervolgens een slag in de rondte.

Beide bezwaren, dus koude vloer en hoge stookkosten, kunt u voorkomen door in uw kruipruimte isolatiemateriaal op basis van thermische reflectie aan te brengen. De warmte wordt dan teruggestuurd naar waar die vandaan komt. Ook bij vloerverwarming kunt u zo het verlies van warmte naar de kruipruimte voorkomen. U hoeft minder te stoken om tot aangename temperaturen te komen. Isobooster is geschikt voor ieder type vloer en voor droge en natte kruipruimtes.

Meer over vloerisolatie

Gevels/wanden

Isobooster kan razendsnel in binnen- en buitenwanden worden geplaatst. De isolatiewaardes zijn verbazingwekkend hoog. In nieuwbouwwoningen kan Isobooster in de spouwmuren worden verwerkt. In bestaande bouw kan het product met behulp van voorzetwanden worden aangebracht. Het grote voordeel is de beperkte dikte. Isobooster heeft een dikte van slechts 20 procent van traditionele isolatiematerialen. Met name voor spouwmuren is dat een enorm voordeel.

Bij iedere vorm van isoleren geldt: isoleren is ventileren. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot problemen met vocht en schimmel. (Dit product functioneert het best met een spouw van 20 mm voor en achter de buitenste reflectielaag.) Isobooster is ook eenvoudig over spouwankers aan te brengen. En als u de ruimte hebt, kan Isobooster heel goed dubbellaags worden aangebracht (R-waarde 10 of meer). ‘Creatief met Isobooster’, dat is wat wij adviseren.

Meer over gevelisolatie

Daken

Het dak is wat isoleren betreft de belangrijkste plek in huis aangezien warme lucht opstijgt en via een ongeïsoleerd dak de woning verlaat. Dat is ’s winters zonde van de warmte (en leidt tot torenhoge energierekeningen). Op tropische dagen in de zomer ontstaat een heel ander probleem. Het is vrijwel niet uit te houden in huis, met name in de ruimtes net onder het dak. Beide situaties zijn onwenselijk. U wilt ‘s zomers en ’s winters een aangename temperatuur in huis. Realiseer die droom!

Isobooster kan op of ónder het dakbeschot worden aangebracht, zonder effect op de originele architectuur. Isobooster kan ook prima toegepast worden bij een combinatie van een rieten en pannendak. De flexibiliteit van dit materiaal komt dan uitstekend van pas. De oorspronkelijke lijnen en vormen blijven behouden.

Meer over dakisolatie

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op