Als u besluit uw woning te isoleren dan is het uiteraard prettig als u daar subsidie voor kunt krijgen. Maar wanneer heeft u recht op subsidie en waar vraag je dit aan? Subsidies zijn complexe trajecten en vaak blijkt dat de ter beschikking gestelde ‘potjes met geld’ snel leeg zijn.

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Op de website van de Rijksoverheid kunt u actuele informatie vinden over subsidies voor isolatiewerkzaamheden aan uw woning. Afhankelijk van het feit of u een koopwoning bezit, onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren of uw situatie wellicht anders is heeft u in meer of mindere mate recht op subsidie. Hier zijn duidelijke regels voor opgesteld die u dient op te volgen. De subsidieaanvraag moet u indienen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

Subsidie isolatie voor particulieren

Eigenaren van een woning konden tot eind april 2017 nog subsidie aanvragen. Voor deze groep is de subsidie nu helaas op. Wellicht dat dit richting de toekomst wel weer ter beschikking wordt gesteld.

Subsidie isolatie voor VVE

Verenigingen van Eigenaren, afgekort VvE, kunnen subsidie aanvragen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. De betreffende VvE moet dan wel minstens 2 verschillende soorten isolatie toepassen in het gebouw. De subsidie bedraagt dan circa 20% van de kosten. Tevens kunnen VvE’s subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie;
  • opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan.

Op 4 april 2018 zijn er aanpassingen gedaan in de voorwaarden voor subsidie. Die leest u hier.

VvE’s kunnen bovendien een extra bonus krijgen als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement is dat € 4.000 bovenop de subsidie van circa 20%.

Subsidie isolatie aanvragen

Wilt subsidie voor isolatie aanvragen? Dan kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier vindt u tevens de actuele informatie en voorwaarden ten aanzien van isolatie.

Zelf isoleren?

Wilt u met een lage investering een hoog rendement realiseren met behulp van isolatie? Dan heeft PXA Nederland de oplossing. Ook zonder subsidie is Isobooster een zeer aantrekkelijke oplossing met een belangrijk extra voordeel. U kunt het eenvoudig zelf realiseren en aanbrengen. Snel, effectief en kostenbesparend, Isobooster!

CONTACT
2018-09-13T21:03:15+00:00