Stap 3: Wat levert woningisolatie u op? 2020-06-24T12:11:18+00:00

Stap 3: Wat levert woningisolatie u op?

Stel, u heeft een geldbedrag op uw spaarrekening staan. Tegenwoordig levert dat niets meer op en mogelijk moeten we zelfs gaan betalen voor het voorrecht geld op een spaarrekening te laten staan. Investeren in uw eigen woning wordt daardoor heel aantrekkelijk.

Bekijk de volgende cijfers van Milieu Centraal:

  • Spouwmuurisolatie levert hetzelfde op als een spaarrekening met 11% rente
  • Dakisolatie en vloerisolatie levert hetzelfde op als een spaarrekening met zo’n 8% rente

Het meeste verlies aan warmte (of koelte, tijdens de zomer) lijdt u via een niet-geïsoleerd dak. Daarna lekt de meeste temperatuur weg via de kruipruimte. Op de derde plek komt de isolatie van muren en gevels, wanneer u geld wilt besparen op uw energierekening.

Besparing levert voordeel

Isoleren kost geld, maar geeft een hoog rendement. In comfort, doordat het verblijf in huis in zomer en winter aangenaam is. Het rendement is ook af te meten in besparing op temperatuurregeling. U verdient die investering terug doordat na isolatie uw energieverbruik daalt. Dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Ook in 2020 profiteert u nog van het lage btw-tarief van 9% op het arbeidsloon bij het aanbrengen van isolatiemateriaal – mits uw huis ouder is dan 2 jaar.

Verbeterd wooncomfort

Wonen in een huis waarin u niet stookt voor de mussen. Waar de zolder ook in hartje zomer een fijne ruimte is om te verblijven. Waar de vloer aangenaam en gelijkmatig van temperatuur is. Waar geluiden vanaf de straat of van overvliegende vliegtuigen minder doordringen tot in uw interieur. Waar condens en schimmelvorming tot het verleden behoren. Zulke voordelen zijn nauwelijks in geld uit te drukken. Maar ze dragen in hoge mate bij aan uw woonplezier en wooncomfort. Het isoleren van uw huis is alleen daarom al een heel goed idee.

Meer weten of advies?

Wilt u meer weten over welke besparingen en andere voordelen de isolatie van uw woning of bedrijfspand u opleveren? Praat dan vrijblijvend met de specialisten van PXA Nederland. Neem nu contact op met ons.

Keuze voor isolatiemateriaal

Om u de juiste keuze te laten maken voor het beste isolatiemateriaal helpen wij u graag in stap 4 met onze Keuzehulp Isolatiemateriaal. Hierin vindt u de belangrijkste voordelen en nadelen van veelgebruikte isolatiematerialen.

Naar stap 4

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op