Isoleren stap 1: Wat is de huidige staat van uw woning? 2020-06-24T12:09:57+00:00

Isoleren stap 1: Wat is de huidige staat van uw woning?

Ga na wat de huidige staat is van de isolatie van uw woning. Mogelijk is het huis al geïsoleerd? Het bouwjaar geeft hiervoor een goede eerste indicatie. Beter nog: vraag de vorige bewoners of buren over de werkzaamheden die aan uw woning zijn verricht.  Zo kunt u bepalen waar u isolatiewinst kunt behalen.

Warmtescan geeft inzicht

Een isolatiespecialist kan ook een warmtescan uitvoeren door het maken van infrarood-opnames. Hiermee kunt u inzichtelijk krijgen op welke plekken warmte (of juist koelte) ‘weglekt’ uit huis.

Bouwjaar en isolatiestatus

Vóór 1975 – Bij aanbouw van het huis is meestal niet geïsoleerd.

Tussen 1975 en 1982 – In deze bouwperiode werd soms spouwmuurisolatie (gevelisolatie) en/of dakisolatie toegepast. De kwaliteit hiervan is inmiddels laag te noemen.

Tussen 1983 en 1991 – In huizen uit deze periode is meestal isolatie aangebracht van matige kwaliteit aan de gevel, de vloer of kruipruimte en het dak. Vaak is er wel al sprake van dubbelglas.

Tussen 1992 en 1999 – Deze huizen zijn voorzien van goede vloer-, gevel- en dakisolatie. U hoeft alleen extra te isoleren wanneer u plannen heeft de woning energieneutraal te maken.

Bij een bouwjaar na 2000 – in tegenstelling tot wat veelal wordt beweerd op andere websites – is verbetering van de isolatie zeker mogelijk. Vaak is bij recente nieuwbouw gekozen voor minimale oplossingen, zoals piepschuim in de kruipruimte. Dat heeft een isolerende werking die vrijwel vergelijkbaar is met die van een stapeltje kranten. Voor nieuwbouw is Isobooster dan ook een innovatieve, hoogwaardige en kostenefficiënte keuze.

Meer informatie of advies nodig?

Heeft u het idee dat isoleren mogelijk een goede stap voor u zou kunnen zijn? Weet u niet hoe u aan de nodige informatie komt over de staat waarin uw woning zich bevindt? Heeft u behoefte aan extra advies over de mogelijkheden? Neemt u dan vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

Weet u al wat u wilt isoleren?

Heeft u al goed in beeld welke delen van uw woning u wilt isoleren? Wilt u isolatie voor uw dak, of uw gevel en spouwmuren? Of misschien wel uw kruipruimte en vloeren? Kijkt u dan verder bij stap 2 om nog beter zicht te krijgen op uw wensen.

Naar stap 2

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op