Spouwmuurisolatie 2018-09-17T15:03:55+00:00

Spouwmuurisolatie

Voordat u een spouwmuur gaat isoleren is het handig om te weten waar een spouwmuur voor dient en wat het is. Een spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze twee muren met een ruimte ertussen noemt men een spouwmuur. Omdat er lucht tussen de twee muren zit zorgt dit al voor isolatie. Het kan echter nog beter. U kunt deze ruimten namelijk opvullen met isolatiemateriaal. Lees vooral verder als u meer wilt weten over spouwmuurisolatie en het door ons zelf ontwikkeld en gepatenteerd product.

Waarom spouwmuurisolatie?

Er is een aantal redenen om uw spouwmuren te isoleren. U kunt last hebben van tocht of misschien is er vocht te vinden op de buitenmuren? Misschien wilt u wel besparen op uw energieverbruik. Isoleren is een slimme en snelle verbetering. Over het algemeen zijn kosten die u maakt snel terug te verdienen dankzij de besparing. Daarnaast zorgt spouwmuur-isolatie voor meer wooncomfort en is het goed voor het milieu. Als u de isolatie van uw spouwmuur combineert met vloer en dakisolatie dan zult u het effect nog meer merken. Zowel in wooncomfort als in aanzienlijk lagere energiekosten.

Het effect van spouwmuurisolatie

Uw muren geven minder kou af. Daarnaast houdt uw woning de warmte beter vast. De temperatuur in huis blijft gelijkmatiger, waardoor de verwarming minder zijn best hoeft te doen om uw woning aangenaam warm te krijgen en houden. Over een langere periode gezien bespaart dit behoorlijk wat geld.

Hoe spouwmuren isoleren

U kunt uw muren isoleren met standaard isolatiemateriaal. Er zijn legio mogelijkheden maar waarmee boekt u het beste resultaat? Kies voor het door ons zelfontwikkelde product genaamd Isobooster. Isobooster kan razendsnel in binnen- en buitenwanden geplaatst worden. In nieuwbouwwoningen kan Isobooster in de spouwmuren worden verwerkt. In bestaande woningen kunnen wij met behulp van voorzetwanden het product verwerken.

Voordeel van Isobooster

Eén van de grote voordelen van Isobooster is dat het een dikte heeft van slechts 20% van andere traditionele isolatiematerialen. Heeft u ruimte voor traditionele isolatiematerialen? Dan kunt u Isobooster zelfs dubbel laags (laten) aanbrengen. Dit heeft uiteraard nog meer effect dan enkel laags. Dit product werkt het beste met een spouw van 20mm voor en achter de buitenste reflectie laag. Het aanbrengen van Isobooster op spouwankers is ook eenvoudig te realiseren.

Isoleren en ventileren

Wat voor elk isolatiemateriaal geldt, Isobooster niet uitgezonderd, is dat u goed ventileert. Onvoldoende isolatie kan tot vocht- en schimmelproblemen leiden. Bent u geïnteresseerd in Isobooster, heeft u vragen of wilt u graag direct aan de slag met Isobooster? Neemt u dan direct contact met ons op. Dan zit u er straks warmpjes bij. Letterlijk en figuurlijk.

CONTACT
Isoleren met Isobooster | PXA Nederland