Restaureren en isoleren 2019-07-19T12:39:09+00:00

Restaureren

Bij het restaureren van (monumentale) panden is het belangrijk dat het bestaande karakter van het te restaureren object behouden blijft. Echter wil men wel graag de moderne gemakken in het pand brengen zodat het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Voor elke vakman een hele uitdaging.

Restauratie en isolatie dak

Bij pannendaken kun je de isolatie op verschillende manieren aanbrengen. De isolatie kan bijvoorbeeld van binnenuit tussen de gordingen worden aangebracht. In de praktijk blijkt echter dat het aanbrengen van een effectieve damp-remmer lastig is. Zo ontstaat er vervolgens een grote kans op vochtschade. De isolatie wordt ook wel óp het dakbeschot, onder de pannen, aangebracht. Bij deze wijze van isoleren dient men alert te zijn op aantasting van het monument. Zeker het gebruiken van dikke isolatieplaten kan verkeerd uitpakken bij bijvoorbeeld de goten.

Restaureren met hoog rendement

Om voorgaande problemen te voorkomen is Isobooster een effectieve oplossing bij restauratie. Isobooster is een dun isolatiemateriaal waarmee isoleren tijdens restauratie effectief kan worden uitgevoerd met behoud van karakter. De verwerking is snel en eenvoudig en het biedt bovendien tijdwinst tijdens de restauratie van het object.

Restauratie monument

Soms zijn te restaureren monumenten wel een paar honderd jaar oud. Voor experts zijn dit de ‘prestige’ projecten. De destijds gebruikte materialen en constructies hebben eeuwen doorstaan. Dat wil je bewaren en bewaken. Grote veranderingen ten aanzien van verwarming, ventilatie, kierdichting en isolatie kunnen daar, mits onjuist uitgevoerd, in korte tijd een eind aan maken.

Isolatie tijdens restauratie

Authentieke bouwmaterialen en constructies nemen eenvoudig vocht op. Vocht wat ze daarna ook weer kwijt moeten kunnen. Gebruik tijdens de restauratie van uw projecten Isobooster. Op deze manier wordt het te restaureren object niet te vochtig, ontstaan er minder condensatieproblemen, is er minder last van rot, roest en andere schade. Bovendien zorgt de geringe dikte van het isolatiemateriaal dat het te restaureren object het karakter behoudt. Ook belangrijk en interessant voor jouw cliënten, het klimaat is binnen voortaan gezonder voor de bewoners.

Ventilatie en isolatie

In historische gebouwen heb je op natuurlijke wijze ventilatie. Dit wordt op natuurlijk wijze ‘geregeld’ door allerlei naden en kieren in de gevels. Soms ook door roosters in de gevel. Onjuiste isolatie en kierdichting kunnen de vochthuishouding en daarmee het binnenklimaat drastisch veranderen. Wilt u weten hoe u met Isobooster het door u te restaureren object op de juiste wijze snel een eenvoudig kunt isoleren? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een staal bij ons opvragen zodat u uw opdrachtgever kennis kunt laten maken met Isobooster.

Restaureren met Isobooster

Tijdens de restauratie van een object bieden wij met Isobooster de oplossing voor de isolatie van de vloer, isolatie van de muren – zeer dun waardoor de binnenruimte minimaal wordt aangesproken – en de isolatie van het dak.

Bent u voor een restauratieproject op zoek naar een hoogwaardige, snel te verwerken, dunne en milieuvriendelijk isolatie oplossing? Neemt u dan vooral contact met ons op. Ook kunt u Isobooster direct bestellen in onze webshop.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op