Restaureren en isoleren 2020-12-01T13:27:33+00:00

Restaureren

Bij het restaureren van (monumentale) panden is het belangrijk dat het bestaande karakter van het te restaureren object behouden blijft. Echter wil men wel graag de moderne gemakken in het pand brengen zodat het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Voor elke vakman een hele uitdaging.

Restauratie en isolatie dak

Bij pannendaken kun je de isolatie op verschillende manieren aanbrengen. De isolatie kan bijvoorbeeld van binnenuit tussen de gordingen worden aangebracht. In de praktijk blijkt echter dat het aanbrengen van een effectieve damp-remmer lastig is. Zo ontstaat er vervolgens een grote kans op vochtschade. De isolatie wordt ook wel óp het dakbeschot, onder de pannen, aangebracht. Bij deze wijze van isoleren dient men alert te zijn op aantasting van het monument. Zeker het gebruiken van dikke isolatieplaten kan verkeerd uitpakken bij bijvoorbeeld de goten.

Restaureren met hoog rendement

Om voorgaande problemen te voorkomen is Isobooster een effectieve oplossing bij restauratie. Isobooster is een dun isolatiemateriaal waarmee isoleren tijdens restauratie effectief kan worden uitgevoerd met behoud van karakter. De verwerking is snel en eenvoudig en het biedt bovendien tijdwinst tijdens de restauratie van het object.

Restauratie monument

Soms zijn te restaureren monumenten wel een paar honderd jaar oud. Voor experts zijn dit de ‘prestige’ projecten. De destijds gebruikte materialen en constructies hebben eeuwen doorstaan. Dat wil je bewaren en bewaken. Grote veranderingen ten aanzien van verwarming, ventilatie, kierdichting en isolatie kunnen daar, mits onjuist uitgevoerd, in korte tijd een eind aan maken.

Isolatie tijdens restauratie

Authentieke bouwmaterialen en constructies nemen eenvoudig vocht op. Vocht wat ze daarna ook weer kwijt moeten kunnen. Gebruik tijdens de restauratie van uw projecten Isobooster. Op deze manier wordt het te restaureren object niet te vochtig, ontstaan er minder condensatieproblemen, is er minder last van rot, roest en andere schade. Bovendien zorgt de geringe dikte van het isolatiemateriaal dat het te restaureren object het karakter behoudt. Ook belangrijk en interessant voor jouw cliënten, het klimaat is binnen voortaan gezonder voor de bewoners.

Ventilatie en isolatie

In historische gebouwen heb je op natuurlijke wijze ventilatie. Dit wordt op natuurlijk wijze ‘geregeld’ door allerlei naden en kieren in de gevels. Soms ook door roosters in de gevel. Onjuiste isolatie en kierdichting kunnen de vochthuishouding en daarmee het binnenklimaat drastisch veranderen. Wilt u weten hoe u met Isobooster het door u te restaureren object op de juiste wijze snel een eenvoudig kunt isoleren? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een staal bij ons opvragen zodat u uw opdrachtgever kennis kunt laten maken met Isobooster.

Restaureren met Isobooster

Tijdens de restauratie van een object bieden wij met Isobooster de oplossing voor de isolatie van de vloer, isolatie van de muren – zeer dun waardoor de binnenruimte minimaal wordt aangesproken – en de isolatie van het dak.

Bent u voor een restauratieproject op zoek naar een hoogwaardige, snel te verwerken, dunne en milieuvriendelijk isolatie oplossing? Neemt u dan vooral contact met ons op. Ook kunt u Isobooster direct bestellen in onze webshop.

 

PXA Isobooster is aangesloten bij Duurzaam Erfgoed en Monumenten.nl


Aangesloten bij:

“Ik heb Isobooster voor het eerst gezien op de Monumentenbeurs. Toen was ik al onder de indruk van het hoge isolatiewaarde van aluminium. Nu ik een Rijkmonument heb gekocht en het dak wil isoleren, zoek ik een lichtgewicht oplossing die de dakconstructie niet te zwaar belast. Isobooster is opgebouwd uit lagen noppenfolie waardoor het veel lichter en dunner is dan andere materialen. Omdat de gordingen op sommige plekken dikker zijn, werkt een flexibele folie bovendien makkelijker dan plaatmateriaal. Doordat de aannemer het aanbreng, kom ik bovendien in aanmerking voor een leuke subsidie.”

Laurens Timmers, eigenaar Rijksmonument

“Ik woon in een oud winkelpand uit 1540. Inwoners van Enkhuizen kennen het van de naam ‘De Ossekop’. Het benedenhuis is 4,5 meter hoog en is van binnenuit geïsoleerd met Isobooster achter een voorzetwand. Dit ging eigenlijk heel makkelijk; je bevestigt het bovenin en rolt het in grote lappen naar beneden. We waren er zo mee klaar. Op Internet vind je verschillende handige filmpjes die laten zien hoe het moet.”

Jacques van Leeuwen, bewoner Rijksmonument Enkhuizen

“Wat ik mooi vind aan het product is dat het zo dus is en toepasbaar op moeilijke plekken. Zo kun je in historische gebouwen de bestaande materialen zo veel mogelijk laten zitten. Hoe minder je hoeft weg te halen, hoe meer de bestaande constructie behouden blijft zoals die bedacht en gemaakt is. Ook dit is de historische waarde van erfgoed. Als je eerst ruimte moet maken om isolatie aan te kunnen brengen is dat zonde. Dit hoeft met Isobooster dus vaak niet.”

Nina Meulendijk, bestuurslid historische vereniging

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op