Renoveren en isoleren 2019-07-19T12:40:09+00:00

Renoveren en isoleren

Bij de renovatie en restauratie is isolatie een belangrijk onderdeel. Het effectief en milieuvriendelijk isoleren wordt steeds belangrijker voor de klant. Het is inmiddels een vereiste van elk renovatieproject dat de isolatie van daken, vloeren en muren meegenomen moet worden om het te renoveren pand op een hoger peil te brengen. PXA Nederland biedt een makkelijk te verwerken oplossing waarmee men dun kan isoleren met een zeer hoog rendement. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Klanten zijn steeds vaker op zoek naar oplossingen die op meerdere vlakken een optimale oplossing bieden. Met Isobooster kunt u dit voor uw klant invullen.

Voordelen renovatie met Isobooster

Isobooster is eenvoudig te verwerken als vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie. Ook voor hellende daken hebben we een speciale oplossing bedacht. Het Isobooster Hellend Dak Systeem (HDS) maakt het tijdens verbouwingen en renovaties eenvoudig om het dak snel, tijdbesparend en efficiënt te isoleren. Daarnaast wordt het systeem inclusief volledige afwerking geleverd.

Als je gaat isoleren tijdens het renoveren, kom je vaak voor uitdagingen en verrassingen te staan. Zowel particulieren als professionals geven aan blij te zijn met de veelzijdigheid en gebruiksgemak van Isobooster. Daarom wordt Isobooster steeds vaker gebruikt bij het renoveren van panden. Dit geldt zowel voor karakteristieke ‘oude’ panden’ als panden die tijdens een renovatie worden na geïsoleerd.

Dun isoleren = dik verdienen

Ondanks de geringe dikte van Isobooster, dat er voor zorgt dat er minimaal ruimteverlies zal optreden, bereiken we energiebesparingen tot wel 50 %!

  • Isobooster: licht, dun, flexibel, geluiddempend & volledig recyclebaar

Omdat Isobooster dankzij het lichte, dunne en flexibele karakter eenvoudig en snel te verwerken is biedt het veel voordeel in ruimtelijk, ergonomisch en energiebesparend opzicht. Bovendien is Isobooster volledig recyclebaar.

  • Eenvoudig te verwerken: bij op maat snijden komen geen stof en vezels vrij

Veel isolatieoplossingen brengen gezondheidsrisico’s met zich mee tijdens de verwerking of bij het slopen en renoveren. Isobooster is eenvoudig en naar wens op maat te snijden of knippen. Tijdens dit proces komt er geen stof en/of vezels vrij.

  • Thermische isolatiewaarde (R-waarde) vanaf 2,4 m² K/W tot meer dan 6,0 m² K/W

De thermische isolatiewaarde van Isobooster is zeer hoog te noemen. Dit biedt zowel in warme als koude tijden voordelen. Het klimaat in huis is altijd aangenaam en optimaal te houden.

  • Jeukt niet! Irriteert de luchtwegen niet! Is niet giftig!

Tijdens de verwerking ervaren onze klanten, waaronder z.z.p.-ers, en aannemers, en vastgoedbeheerders, Isobooster als zeer positief. De meest voorkomende reacties: “het jeukt niet”, “irriteert de luchtwegen niet” en last but no least“het is niet giftig!”.

  • Lage CO2-footprint door beperkt energieverbruik bij productie en transport

Tijdens transport is Isobooster een ideaal product gebleken. Het minimale gewicht, de geringe dikte en effectieve verpakkingswijze maakt dat u het product eenvoudig op locatie kunt brengen of laten bezorgen. De CO2-footprint is beperkt en daarmee voor veel opdrachtgevers
een bewuste keuze.

Renovatie hellend dak – Binnenzijde

De Isobooster HDS van PXA Nederland is specifiek ontworpen om een hellend dak met dragend dakbeschot van een isolatielaag en afwerking te voorzien. Het HDS heeft een hoog isolerend vermogen met een R-waarde van 4,6. De elementen zijn geselecteerd op gebruiksgemak en gewicht waardoor significante tijdwinst kan worden geboekt bij de toepassing. Het totale systeem kent slechts een dikte van 11 centimeter. Voor velen een belangrijk aspect bij het renoveren van een hellend dak.

Renovatie hellend dak – buitenzijde

Door de geringe dikte is Isobooster tevens ideaal om hellende daken aan de buitenzijde te isoleren. Er is sprake van slechts een minimale verhoging, onze dikste variant is slechts 56 mm. Hierdoor zullen aansluitingen en elementen zoals dakgoten, loodkragen en dakkapellen niet hoeven te worden aangepast.

Renovatie – voorzetwand

Een van de heikel punten bij na isolatie is de te verwachten dikte van de te plaatsen voorzetwanden. Ook hier zorgt de combinatie van een geringe dikte en een hoogwaardig resultaat voor een kleinere inbreuk op de beschikbare ruimte dan traditionele producten. Plaatsing achter houten regelwerk of metalstud is eenvoudig en snel te realiseren, waarbij tijdwinst geboekt kan worden zonder in te boeten aan resultaat.

Isoleren tijdens het renoveren

Bent u voor een project op zoek naar een hoogwaardige, snel te verwerken, dunne en milieuvriendelijk isolatie oplossing? Neemt u dan vooral contact met ons op. Ook kunt u Isobooster direct bestellen in onze webshop.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op