Over Isobooster 2020-06-18T11:52:42+00:00

Isobooster meerlaagse reflecterende isolatie

Isobooster

Isobooster is het meest gebruiksvriendelijke, duurzame, energiebesparende isolatiemateriaal dat je kunt gebruiken. De eigenschappen die het zo aantrekkelijk maken zijn gebruiksgemak, installatiegemak, lage CO2 footprint en veiligheid voor verwerker en bewoner.

Beschrijving

Het product bestaat uit meerdere lagen reflecterende PET-folie die omgeven zijn door LDPE-luchtkussenfolies. Alle lagen worden bijeengehouden en

 • Dun (24, 40, 48 of 56 mm) en licht in gewicht (350 gr/m2 bij T1)
 • Hoge thermische isolatiewaarde (wat is een R-waarde?) vanaf 2,4 m² K/W en goede geluiddemping (20 dB(A) bij T1).
 • Gemakkelijk te verwerken: bij het snijden komen geen stof en vezels vrij.
 • Geen vervuiling of corrosie van reflecterende lagen, dus blijvende hoge reflectie.
 • Geen dauwpunt in materiaal.
 • Standaard leverbaar in verschillende dikten en afmetingen.
 • De unieke overlap zorgt voor een effectieve aansluiting bij naden.
 • Combinatie van producten is mogelijk om hogere isolatiewaarden te verkrijgen.
 • Beschermd tegen vervuiling en corrosie.

Toepassingen

 • Dak (binnen- en buitenzijde)
 • Gevel (binnen- en buitenzijde)
 • Vloeren/kruipruimtes

Producten

T1 dikte 24 mm: bij weinig ruimte. Isoleren van wanden en op het dak onder de pannen.

T2 dikte 40 mm: in kruipruimten, in wanden, voorzetgevels en onder/op het dak.

T3 dikte 48 mm: (gesubsidieerde) vloer- of kruipruimte isolatie, gevels  en onder het dak.

T5 dikte 56 mm: onder het dak, voorzetwanden, borstweringen en bij nieuwbouw in de spouw.

Download nu onze datasheet voor meer informatie

Werking

Vrijwel alle isolatiematerialen nemen energie op en geven het daarna door. Isobooster werkt anders. Het weerkaatst namelijk warmte en kou. Hoe groter het temperatuurverschil, des te beter de werking.

Isobooster terugkaatseffect | PXA Nederland

Isobooster heeft meerdere lagen reflecterende folie tussen luchtkussenfolie. Hierdoor is de reflecterende werking optimaal. De luchtkussenfolie aan de buitenzijde werkt als bescherming en zorgt er voor dat de reflecterende folie niet vuil wordt of beschadigt tijdens verwerking, omdat het ook afstandhouder is werkt Isobooster altijd.

De unieke samenstelling van Isobooster zorgt er voor dat het materiaal ook een vochtafdrijvende werking kent: de reflectie van warmte door Isobooster zorgt ervoor dat waterdamp (in muren en fundamenten) wordt uitgedreven en dat de steen droger wordt. Ook tussen de reflecterende folies in wordt temperatuur continue weerkaatst waardoor waterdamp wordt uitgedreven

Daarnaast kent Isobooster een gemeten geluiddemping. Isobooster T1 (de dunste variant) kent al een geluidsisolatiewaarde van circa 20,4 dB (A).

De op rol geleverde Isobooster is extreem licht, dun en flexibel. Daardoor is het gemakkelijk te verwerken. De zij-overlap zorgt dat de reflecterende lagen in elkaars verlengde blijven liggen en een volledig reflecterend vlak vormen.

Isobooster is niet giftig zoals sommige schuimen. Het veroorzaakt geen allergische reacties en is zonder speciale kleding te verwerken. Het geeft ook geen toxische dampen af gedurende de levensduur. Geen schimmelvorming. Isobooster is voedselveilig.

Duurzaamheid

Isobooster is volledig recyclebaar en dus milieuvriendelijk en duurzaam.

Isobooster bestaat voor 99 procent uit polyethyleen. In alle opzichten een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Voor de jaarlijkse wereldproductie van polyethyleen wordt minder dan 1 procent van de totale productie van aardolie en aardgas gebruikt. De fabricage van polyethyleen is relatief schoon en doelmatig, de uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval.

Daarnaast is polyethyleen heel geschikt voor hergebruik. Vrijwel onbeperkt kan het gesmolten en opnieuw gebruikt worden. Als polyethyleen na gebruik wordt ingezameld en niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening op.

Zie het datasheet voor meer informatie.

Levensduur

TNO Quality Services deed in september 2009 een versnelde verouderingsproef. Daarna gevolgd door een mechanische sterktebepaling om de levensduur van de in Isobooster gebruikte luchtkussenfolie vast te stellen. Uit het testrapport. “Er mag geconcludeerd worden dat de levensduurverwachting onder de vloer bij een temperatuur lager dan 20 °C meer dan 100 jaar bedraagt.”

Productie

Isobooster is een Nederlands product, gepatenteerd en Nederlandse testcertificaten. Geproduceerd binnen de Europese Unie.

Prijzen Isobooster

Wil je meer weten over de prijzen van Isobooster? Daar kan je hier meer over lezen.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op