Over Isobooster 2019-07-19T10:51:58+00:00

Over Isobooster

Isobooster is een Nederlands product, gepatenteerd en Nederlandse testcertificaten. Geproduceerd binnen de Europese Unie.

Vrijwel alle isolatiematerialen nemen energie op en geven het daarna door. Isobooster werkt anders. Het weerkaatst namelijk warmte en kou. Hoe groter het temperatuurverschil, des te beter de werking.

Isobooster terugkaatseffect | PXA Nederland

Isobooster heeft meerdere lagen reflecterende folie tussen luchtkussenfolie. Hierdoor is de reflecterende werking optimaal. Een maximale reflectie wordt bereikt wanneer er lucht tussen bijvoorbeeld de buitenmuur en de eerste reflectie laag zit. De luchtkussenfolie aan de buitenzijde werkt tevens als bescherming en zorgt er voor dat de reflecterende folie niet vuil wordt of beschadigt tijdens verwerking. Hierdoor blijft Isobooster ook altijd werkzaam.

Het op rol geleverde Isobooster is extreem licht, dun en flexibel. En daardoor gemakkelijk te verwerken. De zij-overlap zorgt dat de (corrosiebestendige) reflecterende lagen in elkaars verlengde blijven liggen en een volledig reflecterend vlak vormen. Daarnaast kent Isobooster een gemeten geluiddemping.

Isobooster is niet giftig zoals sommige schuimen. Het veroorzaakt geen allergische reacties en is zonder speciale kleding te verwerken. Dit in tegenstelling tot glaswol en steenwol. U kunt uw kinderen er mee laten spelen en uw voedsel er in verpakken.

Isobooster is volledig recyclebaar!

Zeven voordelen

 • Dun (24, 40, 48 of 56 mm) en licht in gewicht (350 gr/m2 bij T1)

 • Hoge thermische isolatiewaarde (wat is een R-waarde?) vanaf 2,4 m² K/W en goede geluiddemping (20 dB(a) bij T1).
 • Gemakkelijk te verwerken: bij het snijden komen geen stof en vezels vrij.
 • Geen vervuiling of corrosie reflecterende laag, dus blijvende hoge reflectie.

 • Geen dauwpunt in materiaal.
 • Duurzaam:

  Weinig CO2 uitstoot bij productie
  Minimaal gebruik grondstoffenvoorraad
  Laag energieverbruik tijdens productie
  Laag energieverbruik tijdens transport
  Volledig recyclebaar

 • Geen gezondheidsrisico en voedselvriendelijk.

Testrapport TNO: levensduur minimaal 70 jaar

TNO Quality Services deed in september 2009 een versnelde verouderingsproef. Daarna gevolgd door een mechanische sterktebepaling om de levensduur van de in Isobooster gebruikte noppenfolie vast te stellen. Uit het testrapport. “Er mag geconcludeerd worden dat de levensduurverwachting onder de grond bij een temperatuur lager dan 20 °C meer dan 100 jaar bedraagt.”

Wilt u een pdf van het rapport? Bel PXA Nederland 030 – 6666963 of mail naar info@pxanederland.nl

Milieuvriendelijk polyethyleen

Isobooster bestaat voor 99 procent uit polyethyleen. In alle opzichten een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Voor de jaarlijkse wereldproductie wordt minder dan 1 procent van de totale productie van aardolie en aardgas gebruikt. De fabricage van polyethyleen is relatief schoon en doelmatig. De uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval.

Daarnaast is polyethyleen heel geschikt voor hergebruik. Vrijwel onbeperkt kan het gesmolten en opnieuw gebruikt worden. Als polyethyleen na gebruik wordt ingezameld en niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening op.

Typen Isobooster en het gebruik

T1 dikte 24 mm: bij weinig ruimte. Isoleren van wanden en op het dak onder de pannen.

T2 dikte 40 mm: in kruipruimten, in wanden, voorzetgevels en onder/op het dak.

T3 dikte 48 mm: (gesubsidieerde) vloer- of kruipruimte isolatie en onder het dak.

T5 dikte 56 mm: onder het dak, voorzetwanden, borstweringen en bij nieuwbouw in de spouw.

Download nu onze datasheet voor meer informatie

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op