Nieuwbouw 2019-07-19T13:25:50+00:00

Nieuwbouw

Isobooster: de natuurlijke keuze

Isolatie is een steeds belangrijker deel van de nieuwbouw geworden. Daar waar in het verleden het “er bij” gedaan werd is het vandaag de dag een vak apart. Isobooster kan deze zorgen met gemak wegnemen, waardoor het de natuurlijke keuze wordt voor de professionele bouwer. Isobooster werkt op basis van reflectie: een veel effectievere manier van temperatuur regulering dan het bufferen dat minerale wollen doen.

Er zijn verschillende zorgen waar u als opdrachtgever, architect en aannemer mee kampt:

  • Traditionele isolatie wordt steeds dikker: dit gaat ten koste van de oppervlakte (verhuur- of verkoopbaar);
  • Dikkere isolatie betekent beperkingen op ontwerp en mogelijkheden;
  • Spouwmuur wordt opgeofferd: met de mogelijkheid op het ontstaan van vochtproblematiek;
  • Transport en logistiek naar bouw wordt steeds bewerkelijker: gewicht, (tijdelijke) opslag, CO2
  • Gezondheidsrisico’s van verwerking van minerale wollen en schuimen zijn niet alleen bij werknemers bekend, maar ook bij opdrachtgevers.

Isobooster neemt deze problemen allemaal weg. Als meerlaagse reflecterende isolatie is het niet alleen effectiever dan minerale wollen, maar ook vele malen dunner.

  • Isobooster is hoogwaardig: de eisen worden met veel minder dikte gehaald waardoor het verhuur- of verkoopbaar oppervlak gemaximaliseerd wordt.
  • Isobooster is flexibel, buigt mee en is architect vriendelijk, dus vormt geen beperking op de creativiteit van het ontwerp.
  • Bij verwerking in de spouwmuur blijft er genoeg ruimte over om de vochtafdrijvende werking van spouwmuren te respecteren.
  • Het lichte gewicht zorgt voor lagere transportkosten, een lagere CO2 footprint en minder opslag.
  • Isobooster kent geen enkel gezondheidsrisico: werknemers vinden het plezierig om mee te werken. Het geeft ook geen dampen af die tot zorgen kunnen leiden bij opdrachtgevers of uiteindelijke gebruikers van het pand.

Nieuwbouw met Isobooster: tijdswinst en tevredenheid

Traditionele isolatie is nogal bewerkelijk bij de plaatsing: beschermende kleding voor minerale wollen, gasvorming bij schuimen. Minerale wollen, schuimen en platen moeten secuur geplaatst worden: dit kost tijd en levert ongemak op.

Isobooster kent deze problemen niet. Het lichte gewicht en de eenvoudige montage zorgt ervoor dat de snelheid er in blijft. Bij de bouw kunnen, in kortere tijd, meer meters gemaakt worden.

Isobooster in de spouw laat zich even gemakkelijk als traditionele materialen op spouwankers zetten. Bij hoeken en neggen is het niet meer snijden, proppen en hopen dat het blijft zitten, maar omvouwen en vastzetten. Door de geringere dikte kunnen de gebruikelijke maten eenvoudig aangehouden worden zonder in te boeten op isolatiewaarden: ook aan hogere isolatie eisen kan door combinaties van Isobooster gemakkelijk worden voldaan.

Significante transportbesparing

Isobooster is significant dunner dan traditionele isolaties, terwijl het toch dezelfde of hogere waarden kan bieden. Dit heeft een zogenaamd “knock-on effect” voor transport. Als rekenvoorbeeld: een pak steenwol met een R-waarde van 1,30 vertegenwoordigd 8,64 m2 isolatie en is 0,432 m3. De dunst leverbare verpakking Isobooster (T1) heeft een R-waarde van 2,4, vertegenwoordigd 15 m2 isolatie en is 0,245 m3.
Isobooster levert u, met een hogere R-waarde, ongeveer een transportbesparing op van 43% voor slechts 1 verpakking. Deze besparing werkt cumulatief op het moment dat we over grotere hoeveelheden spreken.

Naast warmte ook geluid, en recyclebaar

Isobooster kent ook een goede geluiddempende werking: de T1 kent een geluidsisolatiewaarde van 20,4 dB(a). Het materiaal is ideaal om in nieuwbouwprojecten gebruikt te worden voor situaties waarbij geluidsisolatie ook een factor is.

Isobooster afval kan gescheiden afgevoerd worden om gerecycled te worden. In tegenstelling tot andere bouwproducten zijn hier geen aparte logistieke of transportkanalen voor nodig.

Nog steeds niet overtuigd?

Indien u nog steeds twijfelt, kunnen we het volgende vergelijk maken:

Ter vergelijking:

140 mm – steenwol – RD = 3,75

81 mm – PIR – RD= 3,6

48 mm – Isobooster T3 – RD = 3,7

De feiten spreken voor zich. We komen graag bij u langs om Isobooster toe te lichten. Neem nu contact op met onze vertegenwoordigers.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op