Muurisolatie 2018-09-17T15:04:52+00:00

Muurisolatie

Om warmte vast te houden en kou buiten te sluiten is muurisolatie een belangrijke stap. Daarom is het ook belangrijk dit onderdeel mee te nemen in de isolatieplannen voor het huis.

Muurisolatie is op meerdere manieren te realiseren. Het vermindert vervolgens warmteverlies van het huis. Maar welke manier is optimaal geschikt voor uw huis. En nog belangrijker, wat levert het u op?

Wat kost muurisolatie

Om de prijs van muurisolatie te kunnen berekenen is een juiste meting belangrijk. Op basis van het te isoleren oppervlak en de gekozen materialen wordt uitgerekend wat de kosten zullen zijn. Kosten is eigenlijk geen juiste omschrijving. Isoleren is investeren. Het levert namelijk veel rendement op.
Graag kijken we samen met u naar de gewenste oplossing. Ook lichten we de mogelijkheden graag toe. Daarnaast rekenen we u graag voor welke investering daarbij komt kijken.

Bespaar op muurisolatie

Met muurisolatie wordt u woning ook direct duurzamer. Met Isobooster is het eenvoudig, snel geregeld en effectief. Neem nu contact met ons op. Dan vertellen wij u graag hoe ook u geholpen zult zijn met dit unieke isolatieconcept.

Muurisolatie mogelijkheden

Een huis dat niet geïsoleerd is verliest erg veel warmte. Met de juiste muurisolatie kunt u dit grotendeels voorkomen. Als gevolg hiervan zult u een flinke besparing realiseren op uw stookkosten. Muur- of gevelisolatie kun je op drie manieren doen. Namelijk spouwmuurisolatie, isolatie van de buiten- en isolatie van de binnenzijde van de muren.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit 2 aan elkaar verbonden muren. Daar tussenin zit ruimte. Deze specifieke ruimte wordt de spouw genoemd. De spouw is gemiddeld 7 tot 9 cm breed. Spouwmuren komen relatief gezien vaak voor. Voornaamste reden is dat ze vochtwerend zijn. De isolerende werking laat echter te wensen over. Er zijn diverse manieren om te isoleren. Isobooster is een goede oplossing die eenvoudig geplaatst kan worden. Zonder de spouw en de werking daarvan aan te tasten. Door spouwmuurisolatie kunt u fors besparen op uw energiekosten. Bovendien is uw huis op deze wijze beter beschermd.

Isolatie binnenmuren

Isolatie met Isobooster aan de binnenzijde van de muren is een effectieve oplossing. Er wordt eerst een voorzetwand geplaatst. Deze kunt u vervolgens afwerken naar wens. Achter deze voorzetwand wordt Isobooster geplaatst. De isolerende werking is direct en overduidelijk merkbaar. Zowel in comfort als in de energiebesparing die volgt.

Bouwjaar van huis

Is het onduidelijk of uw muur reeds geïsoleerd is? Tenslotte is het niet direct zichtbaar of bekend of de muur geïsoleerd is. Wij hanteren daarom een handige richtlijn:

Bouwjaren:

• 1920 en tot 1975: huizen hebben vaak een gevel met een spouw welke niet geisoleerd is.
• 1976 tot 1988: huizen zijn veelal geisoleerd, maar door beperkte kwaliteit is na-isolatie veelal noodzakelijk.
• Na 1989 zijn huizen standaard gebouwd met isolatie.

Weet u niet of eerdere bewoners de isolatie reeds hebben geregeld? Uiteraard kijken wij graag voor u wat de huidige staat van isolatie is. Zo weet u wat uw opties zijn. En of u het rendement van uw woning kunt optimaliseren. Wij staan voor u klaar met tips en adviezen.

Warmte binnenhouden

Isolatie is een flinke investering. Toch is belangrijker te weten wat het oplevert. Door het isoleren van de muren blijft de warmte in uw woning beter behouden en daarnaast levert het flinke besparingen op. De stookkosten worden fors lager omdat de verwarming flink lager gezet kan worden.
Wist u dat spouwmuurisolatie jaarlijks gemiddeld €500 euro besparing op de stookkosten genereert? Dit betekent dat u de investering binnen een paar jaar terugverdient. Bovendien gaat muurisolatie ook oververhitting door een brandende zon in de zomer tegen.

Ventileren belangrijk bij isolatie

Een goed geventileerd huis is belangrijk bij isolatie. Hoe beter uw huis is geïsoleerd, des te minder warmte verliest het huis. Bovendien wordt frisse lucht niet meer vanzelf aangevoerd. Zorgt u dus voor voldoende ventilatie. Te denken valt aan ventilatieroosters maar er zijn ook andere systemen beschikbaar. Ook daar adviseren wij u graag. Want het totale plaatsje zorgt voor ultiem wooncomfort.

CONTACT
Isoleren met Isobooster | PXA Nederland