Milieuvriendelijk isoleren 2019-07-24T12:27:24+00:00

Milieuvriendelijk isoleren

Wij vinden het belangrijk dat ons product duurzaam en milieuvriendelijk is. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat ons product minimaal 70 jaar mee kan en volledig recyclebaar is. In het kader van duurzaamheid is daar veel mee gewonnen ten aanzien van andere isolatiematerialen. Daarmee is Isobooster een grote stap in milieuvriendelijk isoleren.

Transportbesparing

Isobooster is significant dunner dan traditionele isolaties, terwijl het toch dezelfde of hogere waarden kan bieden. Dit heeft een zogenaamd “knock-on effect” voor transport. Een rol Isobooster T3 (R 3,7) kent -niet samengedrukt- een volume van ongeveer 0,48 m3 , en vertegenwoordigd een oppervlakte van 15 m2.

Een vergelijkbare hoeveelheid glaswol (R 3,7) is ongeveer 3 m2. Een vergelijkbare hoeveelheid steenwol (R 3,65) is ongeveer 3,6 m2. De besparing in transport is eenvoudig uit te rekenen: factor vijf!

Isobooster ook op andere manieren goed voor het milieu!

Doordat Isobooster niet veel weegt en erg dun is, gebruikt het minder brandstof tijdens het transport. Daarnaast is ons product zo gemaakt, dat er geen gevaarlijke stoffen in verwerkt zijn. Stoffen die vervolgens weer een allergische reactie kunnen opwekken. Bovendien werkt ons product beter bij grote temperatuurverschillen en dat maakt Isobooster uniek in zijn soort

Isobooster is snel te verwerken en op maat te snijden. Groot voordeel is dat er geen stof of vezels vrijkomen tijdens het verwerken en dat is dan weer beter voor je gezondheid.

Wilt u milieuvriendelijk isoleren?

Er zijn manieren om zelf milieuvriendelijk te isoleren. Met het gebruik van Isobooster ben je al op de goede weg. Ben je benieuwd hoe je Isobooster toepast en met oog voor het milieu kunt isoleren? Neem dan vooral snel contact met ons op.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op