Milieuvriendelijk isoleren 2020-06-30T09:15:21+00:00

Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren

Isobooster maakt het isoleren van woningen en bedrijfsruimtes duurzaam en milieuvriendelijk. Ons isolatiemateriaal kan minimaal 70 jaar mee en is volledig recyclebaar.

Energie en CO2 besparing

In een nieuwbouwproject zijn als praktijktest gelijke woningen geïsoleerd.

Woning 1 (120 m2): thermische schil uitgevoerd met PIR (80 mm) in het werk. (baseline project),

Woning 2 (120 m2): thermische schil uitgevoerd met Isobooster (T2) in het werk.

Woning 1 verbruik: 3079 m3 (5634,57 kg CO2)

Woning 2 verbruik: 1970 m3 (3605,1 kg CO2)
Gerealiseerde -gemeten- besparing: 1109 m3 gas per jaar (reductie van 2029,47 kg CO2)

Omgerekend bij een gasprijs van € 0,77 komt dit op € 853,93 per jaar.

Besparingen door energiemaatregelen zijn altijd afhankelijk van factoren als energiegebruik, type maatregel, etc.

Kunststof duurzaam?

Hoe is dat mogelijk? Isobooster is immers gemaakt van kunststof. Inderdaad, en de oorzaak van veel milieuproblemen ligt in plastic dat niet wordt hergebruikt. Isobooster is gemaakt van kunststof materiaal dat vrijwel oneindig gerecycled kan worden. Deze kunststof heeft een lange gebruiksduur en vormt een lage belasting van het milieu. Daarmee is Isobooster een uitstekende keuze voor het isoleren van de muren, het dak of de kruipruimte onder uw woning of bedrijfsruimte.

Grondstoffen

Isobooster bestaat uit LDPE- en PET-folie, twee soorten kunststof. Beide materialen geven geen toxische dampen of vezels af en zijn zelfs goedgekeurd voor het verpakken van voedselwaren voor menselijke consumptie. Veiliger kunnen we het niet maken. De PET-folie wordt behandeld met opgedampt aluminium. De verpakking van Isobooster bestaat uit een zak van LDPE-folie en (bij de grotere rollen) een kartonnen buis en kartonnen boven- en onderblad. De productie van LDPE- en PET-folie kent een minimale belasting van de grondstoffen en een lage CO2-uitstoot.

Herkomst product

Isobooster wordt voor de EU geproduceerd binnen de EU. Distributie in Nederland gebeurt vanuit een aantal punten, met Vleuten als centrale hub.

Isobooster is niet alleen duurzaam in gebruik, maar ook in aanlevering. Voor het transport van één combitrailer vol Isobooster zouden er vier combitrailers nodig zijn voor dezelfde hoeveelheid isolatie aan steenwol en maar liefst vijf met glaswol.

Transport

De eerste besparing is bij de aanlevering in de bouw:

Een rol Isobooster T3 (RD 3,7) kent -niet samengedrukt- een volume van ongeveer 0,48 m3 , en vertegenwoordigd een oppervlakte van 15 m2.

Een vergelijkbaar volume glaswol (RD 3,7) vertegenwoordigd ongeveer 3 m2.

Een vergelijkbaar volume steenwol (RD 3,65) is ongeveer 3,6 m2.

Om inzichtelijk te maken wat de besparing is: een Combi trailer kent een inhoud van 111,72 m3.

Hiermee kan vervoerd worden: 3495 m2 Isobooster, of 699 m2 glaswol, of 839 m2 steenwol.

Om dezelfde hoeveelheid glaswol als Isobooster te vervoeren zijn 5 trailers nodig, en voor steenwol zijn voor de zelfde hoeveelheid 4 trailers nodig.

Onderhoudsvrij

Isobooster is volledig vrij van onderhoud. Eenmaal aangebracht doet het zijn werk en vergt het geen controle of aanvullende middelen.

Herbruikbaarheid

Gedurende de levensduur is Isobooster volledig herbruikbaar. Eventuele beschadigingen tijdens de montage dienen gerepareerd te worden of verwijderd door verjonging (dunner maken van het materiaal). Alle productieafval wordt volledig gerecycled in het productieproces.

Herkomst grondstoffen

Grondstoffen voor het maken van Isobooster worden in het productieland aangeschaft.

Recycling productieafval

Alle productieafval wordt volledig gerecycled in het productieproces.

Biologisch afbreekbaar

Isobooster is in normale toepassing niet biologisch afbreekbaar. Voor een isolatiemateriaal is dit overigens ook niet wenselijk: de milieubelasting van bijvoorbeeld een woning elke twintig jaar opnieuw te moeten isoleren met een biologisch afbreekbare isolatievorm is vele malen hoger.
Isobooster kent een levensduur van minimaal 70 jaar bij een gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius: het vervangen van Isobooster binnen deze tijdsperiode is absoluut niet nodig.

Recyclebaarheid

Isobooster en de verpakking is geheel en in onderdelen te recyclen. LDPE en PET kunnen beiden bijna oneindig gerecycled worden. Isobooster is altijd gemarkeerd met de relevante recyclingsymbolen.

Wilt u milieuvriendelijk isoleren?

Er zijn manieren om zelf milieuvriendelijk en duurzaam te isoleren. Met het gebruik van Isobooster ben je al op de goede weg. Ben je benieuwd hoe je Isobooster toepast en met oog voor het milieu kunt isoleren? Neem dan vooral snel contact met ons op.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op