Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren 2019-11-27T08:20:32+00:00

Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren

Isobooster maakt het isoleren van woningen en bedrijfsruimtes duurzaam en milieuvriendelijk. Ons isolatiemateriaal kan minimaal 70 jaar mee en is volledig recyclebaar.

Hoe is dat mogelijk?

Isobooster is immers gemaakt van kunststof. Inderdaad, en de oorzaak van veel milieuproblemen ligt in plastic dat niet wordt hergebruikt. Isobooster is gemaakt van kunststof materiaal dat vrijwel oneindig gerecycled kan worden. Deze kunststof heeft een lange gebruiksduur en vormt een lage belasting van het milieu. Daarmee is Isobooster een uitstekende keuze voor het isoleren van de gevel, het dak of de kruipruimte onder uw woning of bedrijfsruimte.

Grondstoffen

Isobooster bestaat uit LDPE- en PET-folie, twee soorten kunststof. Beide materialen geven geen toxische dampen of vezels af en zijn zelfs goedgekeurd voor het verpakken van voedselwaren voor menselijke consumptie. Veiliger kunnen we het niet maken. De PET-folie wordt behandeld met opgedampt aluminium. De verpakking van Isobooster bestaat uit een zak van LDPE-folie en (bij de grotere rollen) een kartonnen buis en kartonnen boven- en onderblad. De productie van LDPE- en PET-folie kent een minimale belasting van de grondstoffen en een lage CO2-uitstoot.

Herkomst product

Isobooster wordt voor de EU geproduceerd binnen de EU. Distributie in Nederland gebeurt vanuit een aantal punten, met Vleuten als centrale hub.

Isobooster is niet alleen duurzaam in gebruik, maar ook in aanlevering. Voor het transport van één combitrailer vol Isobooster zouden er vier combitrailers nodig zijn voor dezelfde hoeveelheid isolatie aan steenwol en maar liefst vijf met glaswol.

Onderhoudsvrij

Isobooster is volledig vrij van onderhoud. Eenmaal aangebracht doet het zijn werk en vergt het geen controle of aanvullende middelen.

Herbruikbaarheid

Gedurende de levensduur is Isobooster volledig herbruikbaar. Eventuele beschadigingen tijdens de montage dienen gerepareerd te worden of verwijderd door verjonging (dunner maken van het materiaal). Alle productieafval wordt volledig gerecycled in het productieproces.

Meer weten?

Neem contact op met ons voor een advies of vrijblijvende offerte. Of bezoek onze webshop om alle Isoboostermaterialen eenvoudig te bestellen.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op