Isoleren met oog voor het milieu!

Daar waar we een paar jaar geleden nog wezen naar overheid als het over milieu of duurzaamheid ging, zijn we nu ook overtuigd van onze eigen verantwoordelijkheid in de wereld. Ook Isobooster neemt hierin haar verantwoordelijkheid.

Isobooster milieuvriendelijk?

Zelfs bij slechts een zeer beperkt onderzoek naar isolatiemethoden komen al bijzondere verhalen tevoorschijn. Als u speciale kleding en bescherming nodig hebt om de isolatie aan te brengen, hoe “milieuvriendelijk” is het dan? Als gewaarschuwd wordt voor het vrij komen van gifgassen bij uw isolatie, hoe “milieuvriendelijk” is het dan?

Isobooster is gemaakt van Polyethyleen. Polyethyleen geeft geen gifgassen af en is zelfs voedselvriendelijk. U kunt uw kinderen er gerust mee laten spelen en uw boterham erin bewaren. Het productieproces heeft maar een zeer beperkte CO2-footprint en ook weinig impact op fossiele brandstoffen. Hoe milieuvriendelijk wilt u het hebben?

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt omschreven als een “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kort gezegd moeten we zo min mogelijk roofbouw plegen op de middelen die onze planeet heeft om een zo mooi mogelijke wereld na te laten aan onze kinderen.

Isobooster is volledig recyclebaar en heeft daardoor weinig impact op de wereld.

Isobooster en natuurlijke producten

Als u naar alternatieven zoekt voor traditionele -niet-recyclebare- isolaties dan kun je natuurlijk ook uitwijken naar zeewier, cellulose, vlas, wol, etc. De voordelen kun je makkelijk opsommen. De nadelen worden meestal vergeten: de bedrijven die het kunnen leveren zijn op één hand te tellen. Natuurlijke producten hebben een natuurlijk afbraakproces die wordt versneld door zaken als vocht en temperatuur. Tegelijkertijd hebben natuurlijke producten ook het voordeel dat insecten en ongedierte het fantastisch vinden als broed- en woonplaats: hoe dicht wilt u de natuur in uw woonkamer hebben?

Isobooster kent ondertussen een landelijk netwerk van bedrijven die ermee kunnen werken. Het product kent een levensduur van zeventig jaar bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Daarnaast heeft Isobooster ook het voordeel dat het geen voedingsbodem is voor insecten, ratten en muizen. Verantwoord en veilig, terwijl u in een huis kunt wonen waarbij u weet dat u een bewuste keuze gemaakt heeft.

CONTACT
2018-09-17T13:50:58+00:00