Inmiddels weten wij allemaal dat de CO2-uitstoot naar beneden moet. Naast zelf aan onze besparing te denken door korter te douchen, de verwarming lager te zetten en minder met de auto te reizen, zet u met het isoleren van uw woning een grote stap in het proces van verduurzaming.

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via het dak, de ramen, de gevel en de vloer. Een woning zonder isolatie verbruikt gemiddeld 3.300 m3 gas voor verwarming. Dezelfde woning die wél goed is geïsoleerd heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. De isolatie levert in dit geval een besparing op van € 2.000 per jaar. Over het algemeen zijn de woningen met een bouwjaar tot en met 1974 van origine helemaal niet geïsoleerd. De jaren daarna is er tijdens de bouw steeds meer aandacht besteed aan het isoleren van huizen. Wilt u een idee krijgen over hoe uw huis geïsoleerd is? Dan kunt u kijken op de BAG-viewer van het Kadaster.

Investeren in isolatie is de moeite waard. Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++ glas leveren een goed rendement. Een eerste stap is om samen met een adviseur van PXA Nederland te kijken waar u verbeteringen kunt aanbrengen in uw huis op het gebied van isolatie.
Een kwart miljoen huizen in Nederland is helemaal niet geïsoleerd. Daarnaast zijn veel huizen vaak maar gedeeltelijk geïsoleerd. Bovendien is het mogelijk dat de isolatie is verouderd waardoor niet het gewenste effect wordt behaald. In al deze gevallen is er ruimte voor verbetering. Het isoleren van de woning zorgt voor een directe besparing in energieverbruik en dus op de energierekening, maar het verhoogt ook het wooncomfort. Het vermindert condensvorming, zorgt voor een comfortabel gevoel aan de voeten en het dempt geluid van buitenaf.

De materialen die PXA Nederland gebruikt zijn Isobooster en daarnaast speciaal voor het isoleren van het schuine dak, HDS. Onze materialen zijn gebruiksvriendelijk en kunt u daardoor ook zelf aanbrengen. Wilt u het liever door één van onze professionals laten doen? Dit doen wij graag voor u.

Wenst u meer informatie over isoleren? Neem dan contact op met ons en wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Bron: Milieu Centraal

2020-06-30T09:09:45+00:00