Isolatiefolie kruipruimte 2020-01-22T16:33:45+00:00

Isolatiefolie houdt kou en vocht uit de kruipruimte

De kruipruimte onder een huis of bedrijfspand is een lage ruimte onder de vloer op de begane grond, die de woning scheidt van de bodem waarop het pand is gebouwd. Kruipruimtes zijn vaak vochtig en de kou (of hitte, tijdens de warme maanden) kan het pand in trekken. Door uw bodem te isoleren, zult u energie kosten besparen en vocht weren. Bovendien blijft de temperatuur in huis comfortabel en stabiel.

Welk isolatie materiaal is het best voor de vochtige kruipruimte?

Omdat ruimtes onder het huis meestal vochtig zijn, is een vochtbestendig materiaal zoals isolatiefolie het best geschikt voor uw kruipruimte. Hiermee schermt u uw huis af voor optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Traditionele isolatiematerialen – zoals glaswol of steenwol – absorberen vocht. Een muffe lucht in huis, of schimmelvorming, kan hiervan het gevolg zijn.

Isolatiefolie houdt de binnentemperatuur stabiel

Van oudsher veelgebruikte isolatiematerialen, zoals steenwol of glaswol, absorberen niet alleen vocht. Ze nemen ook kou (of hitte) op. Het grote voordeel van isolatiefolie is dat het de koude of warmte juist weerkaatst. Zo stuurt de folie de ongewenste temperatuur terug naar waar die vandaan kwam. Op die manier houdt u ongewenste temperatuurschommelingen buitenshuis en blijft het binnen comfortabel warm in de winter en in de zomer aangenaam koel.

Wat kunt u isoleren met isolatie folie?

Isobooster is een meerlaagse isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met Isobooster folie is eenvoudig. Het vergt weinig specialistische kennis om de folie zelf aan te brengen. Naast uw kruipruimte, kunt u zonder problemen uw dak, wanden en gevel en ook uw vloer isoleren met Isobooster. Het folie is bovendien duurzaam gemaakt van milieuvriendelijke materialen en is volledig recyclebaar.

Meer weten over isolatiefolie?

Neem contact op met PXA Nederland voor advies over de voordelen van isolatiefolie voor uw woning of bedrijfsruimte. Wij nemen graag de tijd voor u.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op