Isolatiefolie dak 2020-01-22T16:32:37+00:00

Dak isolatiefolie bespaart tot 35% op de energierekening

‘Zet toch een muts op in de winter!’ Wiens moeder zei dat niet? De goede raad geldt ook voor het dak op uw huis of bedrijfspand. Het isoleren van uw dak met isolatiefolie levert u de grootst mogelijke besparing in energiekosten. Tot wel 35 procent ten opzichte van een dak zonder isolatie. Bovendien zorgt een goed geïsoleerd dak ervoor dat u minder hinder ondervindt door geluidsoverlast. En het belangrijkste is: u creëert een aangenaam leefklimaat binnenshuis.

Schuin of plat dak isoleren met isolatiefolie

Een schuin dak, ofwel een hellend dak, is doorgaans eenvoudig zelf te isoleren van binnenuit. Met een beetje handigheid brengt een ervaren doe-het-zelver isolatiemateriaal aan tegen de binnenzijde van het schuine dak. Traditionele isolatiematerialen – zoals glaswol of steenwol – zijn vaak dik en nemen veel ruimte in. Isolatiefolie heeft minder ruimte nodig.

Met isolatiefolie kunt u niet alleen schuine daken isoleren. Ook een plat dak is met isolatiefolie heel goed te isoleren. Bij het isoleren met isolatie folie van hellende daken of platte daken is het van belang dat een lichte ventilatiestroom blijft bestaan aan de zogenoemde klimaatzijde van het dak. Dit is de kant die grenst aan de buitenlucht.

Isolatiefolie houdt de binnentemperatuur stabiel

Van oudsher veelgebruikte isolatiematerialen, zoals steenwol of glaswol, nemen ook kou (of hitte) op. Het grote voordeel van isolatiefolie is dat ongewenste temperatuur terugstuurt naar waar die vandaan kwam. Op die manier houdt u ongewenste temperatuurschommelingen buitenshuis. Zo blijft het huis onder het dak comfortabel warm in de winter en in de zomer aangenaam koel.

Meer voordelen van isolatiefolie

Folie voor isolatie gaat langdurig mee en is gemaakt van duurzame materialen. Met isolatie folie kunt u – naast uw dak – heel goed uw kruipruimte isoleren, net als uw gevel. Isolatiefolie is bovendien makkelijk te verwerken, zelfs door de handige doe-het-zelver. Ook wanneer u besluit isolatiefolie te laten aanbrengen door een specialist, dan is het goed te weten dat de btw over het arbeidsloon op de installatie van isolatiefolies is verlaagd naar 6%.

Meer weten over isolatiefolie?

Neem contact op met PXA Nederland voor advies over de voordelen van isolatiefolie voor uw woning of bedrijfsruimte. Wij nemen graag de tijd voor u.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op