Hellend Dak Systeem 2020-04-23T11:02:10+00:00

HDS-Hellend Dak Systeem

Isobooster Hellend Dak Systeem

Isobooster HDS (hellend dak systeem) is een volledig dakisolatiesysteem dat snel en eenvoudig tussen de gordingen is te monteren. Het systeem komt met een volledige afwerking van nokbalk tot en met knieschot. Als gevolg hiervan kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde snel, schoon en ook veilig. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.

Isobooster HDS combineert verwerkingsgemak, optimaal isoleren, duurzaamheid en gewicht.

Binnenzijde isoleren

Het isoleren van de binnenzijde van een dak is een taak die we meestal aan professionals over laten. Met Isobooster Hellend Dak Systeem kan ook de doe-het-zelver hiermee aan de slag. Er zijn verschillende manieren om de binnenzijde van een dak na te isoleren, maar die zijn behoorlijk dik, en willen, door de schuining van het dak, nog wel eens verzakken. Met Isobooster en de bevestigingsmethode kunnen we een egale situatie bereiken die wezenlijk dunner en effectiever is dan andere producten.

Daarnaast is het aan de binnenzijde isoleren en afwerken van een dak zelfs voor de meest geharde doe-het-zelver een klus die behoorlijk wat kennis vraagt. Materialen en gereedschappen moeten gekocht worden, naar de zolder toe, en vervolgens begint een proces dat ergens tussen een week en maanden duurt: niet alleen moet men isoleren en monteren, maar ook voegen, afwerken en schilderen.

PXA Nederland is samen met een aantal partners om tafel gaan zitten om een systeem te ontwikkelen dat niet alleen eenvoudig, maar vooral snel en veilig te monteren is. Bovendien is het met minimaal gereedschap te plaatsen en is het al geheel afgewerkt.

Complete set

Elk onderdeel van Isobooster HDS is geselecteerd op gebruiksgemak, duurzaamheid, effectiviteit en gewicht. Van afwerkplaat tot en met montageschroef: alles is op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt de verwerkingssnelheid verhoogd en is het ook makkelijker. Alle onderdelen worden los aangeleverd.

Geleverd per m2

Isobooster HDS is uniek daar het geleverd wordt per vierkante meter (exclusief snijverlies) en niet in voorgemeten oppervlakten. Dit betekent dat onverwachte situaties of moeilijke hoeken zelfstandig en naar eigen inzicht kan opgelost kunnen worden zonder extra middelen.

Afwerking is integraal aan het product

De afwerkplaten van Isobooster HDS worden geleverd op 120 x 60, maar kunnen ook op 300 x 60 geleverd worden. Hierdoor kan het snijverlies beperkt worden tot een minimum. De afwerkplaten worden standaard geleverd in het wit, met bijbehorende plinten en of kniklijsten (voor knieschotten), maar ook is een breed palet aan kleuren en patronen leverbaar (tegen meerprijs).

Koudebruggen worden voorkomen

Een van de aandachtspunten van dakisolatie is het ontstaan van koudebruggen die de isolatie grotendeels teniet doen. Isobooster HDS schrijft daarom een specifieke wijze van monteren voor waardoor koudebruggen op gordingen en muren voorkomen worden. Isolatie is zo sterk als de zwakste schakel.

Licht in gewicht en dun

Bij een traditioneel geïsoleerde en afgewerkte zolder wordt gemiddeld  19 kilo per m2 aan de constructie bevestigd. Bij een gemiddelde woning met een dak van 60 m2 betekent er minimaal 1190 kilo naar zolder gebracht moet worden en aan de constructie gemonteerd moet worden.

Isobooster HDS weegt, inclusief afwerking, 9,8 kilo per m2. Dit scheelt ruim 48% aan gewicht zonder in te boeten op effectiviteit.

Isobooster HDS kent een R-waarde van 4,6 op een dikte van 11 centimeter inclusief afwerking. De gemiddelde minerale wol met een R-waarde van 4,55 kent een dikte van minimaal 23,5 centimeter inclusief afwerking. Met Isobooster HDS haalt u een ruimte besparing van circa 53%.

Makkelijk en snel voor te bereiden

De materialen zijn zo licht dat het niet noodzakelijk is om alles op zolder te brengen: onderdelen kunnen voorbereid worden binnen of buiten de woning. Hierdoor wordt mogelijke overlast in een woning slechts beperkt tot de montage. Uitgangspunt daarbij is wel dat de zolder leeg is.

Eenvoudig te monteren

Het Isobooster HDS kan met nieten of schroeven gemonteerd worden. Isobooster en bijgeleverde benodigde tapes worden op maat gemaakt met een stanley-mes of schaar. De hoeklijnen zijn met een blikschaar te knippen of met elke willekeurige zaag te zagen. De platen zijn met een cirkelzaag op maat te maken. Eenvoudiger dan dit kunnen we het niet maken.

Duurzaam en recyclebaar

Alle onderdelen van Isobooster HDS zijn volledig recyclebaar. Isobooster resten kunt u afvoeren met het kunststof afval, de hoeklijnen gaan mee met papier, en zaagresten met het hout. Alle onderdelen kunnen worden hergebruikt.

Dit systeem is in een unieke samenwerking tussen de firma’s PXA Nederland B.V., Interior House B.V. en van Wijngaarden & co B.V.

Wilt u weten wat Isobooster HDS voor uw huis kan betekenen? Neem dan snel contact op!

Bekijk onze brochure

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Kruipruimte isolatie

Heb je koude voeten als je op sokken over de vloer loopt? Als je een vloer isoleert voel je het gelijk aan je voeten. Vloeren isoleren vanuit de kruipruimte is het slimste wat je kunt doen. Met Isobooster kan je vloer snel en bijzonder effectief worden geïsoleerd. Je kunt het in principe zelf!

Waarom moet ik mijn kruipruimte isoleren?

Vloeren zijn een zwakke schakel in het isoleren van elk huis. We weten dat warme lucht stijgt, maar warmte verplaatst zich ook van warm naar koud.

Dat is ook de reden waarom warmte door de vloer heendringt naar de koude bodem van de kruipruimte onder het huis. De vloer voelt dan ook koud aan. Je steekt veel geld in het verwarmen, terwijl dat goedkoper kan met veel meer resultaat.

Als je voor Isobooster kiest, wordt de warmte die door de vloer heen gaat, teruggekaatst naar de vloer. Zo blijft je vloer en ook de lucht boven de vloer warmer, waardoor je ook al minder hoeft te stoken.

Ik heb vloerverwarming, dus ik heb geen last

Als je vloerverwarming hebt, dan heb je geen koude voeten. De energierekening kan echter wel omlaag: vloerverwarming werkt niet alleen naar boven, maar ook naar beneden. De onderzijde van de vloer wordt even goed verwarmd als de bovenzijde. Die warmte aan de onderzijde gaat natuurlijk verloren in de kruipruimte als je geen isolatie onder de vloer hebt.

Hoe moet ik mijn kruipruimte isoleren?

De meeste isolatiematerialen nemen warmte op en geven het dan weer door: Isobooster kaatst alles terug naar waar het vandaan kwam. Er komt geen koude of warmte doorheen. Als eerste controleer je of de kruipruimte droog of handvochtig is. Zo ja, dan kun je verder gaan met het controleren van alle ventilatiegaten. U heeft er slechts één nodig ter grootte van een twee euro munt. De rest kun je dicht stoppen.

Je kunt nu het snelst en het makkelijkst de Isobooster op de bodem van de kruipruimte leggen. Het weerkaatst nu de warmte direct terug naar de vloer. Is de kruipruimte vochtig of nat als gevolg van regen of seizoenen? Kijk dan in onze montagerichtlijn! Als je het niet zelf wilt doen, maar wilt laten doen, kunnen wij je natuurlijk in contact brengen met gespecialiseerde bedrijven.

Nu isoleren

Ben je geïnteresseerd in Isobooster, heb je vragen of wil je graag direct aan de slag met Isobooster? Neemt dan direct contact met ons op. Dan zit je er straks warmpjes bij. Letterlijk en figuurlijk.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op