Hellend Dak Systeem 2019-07-19T13:23:21+00:00

HDS-Hellend Dak Systeem

Innovatief en compleet dakisolatiesysteem resulteert in behoorlijke tijdswinst.

HDS (hellend dak systeem) is een dakisolatiesysteem dat snel en eenvoudig te monteren en af te werken is. Als gevolg hiervan kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en veiliger. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.

Koud dak isolatie

Het HDS is een koud dak isolatie methode voor tussen de gordingen waarmee vakmensen, maar ook gevorderde doe-het-zelvers, eenvoudig een isolatie en volledige afwerking kunnen plaatsen aan de binnenkant van een dak. Het is een samenstelling van verschillende producten die normaal los ingekocht worden waarbij specifiek gekeken is naar verwerkingssnelheid, verwerkingsgemak, optimaal isoleren en gewicht.

Binnenzijde isoleren

De basis van het systeem is gelegd door -gewezen binnenafbouwer- H. Croese van PXA Nederland: “Het aan de binnenzijde isoleren van een dak klinkt eenvoudig, maar is vaak een arbeidsintensievere klus dan mensen denken. Materialen en gereedschappen moeten naar zolder, en vervolgens begint een proces dat gemiddeld drie a vier dagen duurt. Per woning. Dat moet sneller kunnen”.

HDS met Isobooster

Arthur Horeman van PXA Nederland sluit zich hierbij aan “Er zijn verschillende manieren om na te isoleren, maar die zijn vaak behoorlijk dik, en willen door de schuining van de binnenzijde van het dak, nog wel eens verzakken. Met Isobooster en de bevestigingsmethode kunnen we een egale situatie bereiken die wezenlijk dunner en effectiever is dan andere producten. “

Eenvoudig dak isoleren

Klanten komen regelmatig met de vraag ‘dit moet toch eenvoudiger kunnen?’, maar helaas waren er tot nu toe weinig alternatieven. Met HDS is voldaan aan de wensen en eisen van de klanten.

Voordelen HDS met Isobooster

  • Complete set (m.u.v. bevestigingsmaterialen) voor alle standaarddaken.
  • Afwerking is integraal aan het product.
  • Koudebruggen worden voorkomen.
  • Snel en gemakkelijk te verwerken voor de vakman.
  • Licht gewicht. 
  • Makkelijk en snel voor te bereiden.
  • Eenvoudig te monteren.
  • Circulair (alle onderdelen zijn recyclebaar)
  • Behoorlijke tijdwinst op montage.

In een unieke samenwerking tussen de firma’s PXA Nederland B.V., Interior House B.V. en van Wijngaarden & co B.V. is HDS tot stand gekomen.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op