Hellend dak systeem (zakelijk) 2019-07-26T11:13:42+00:00

Isobooster Hellend Dak Systeem

Isobooster HDS (hellend dak systeem) is een volledig dakisolatiesysteem dat snel en eenvoudig tussen de gordingen is te monteren. Het systeem komt met een volledige afwerking van nokbalk tot en met knieschot. Als gevolg hiervan kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde snel, schoon en ook veilig. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.

Isobooster HDS combineert verwerkingsgemak, optimaal isoleren, duurzaamheid en gewicht.

Binnenzijde isoleren

Er zijn verschillende manieren om de binnenzijde van een dak na te isoleren, maar die zijn behoorlijk dik, en willen, door de schuining van het dak, nog wel eens verzakken. Met Isobooster en de bevestigingsmethode kunnen we een egale situatie bereiken die wezenlijk dunner en effectiever is dan andere producten.

Daarnaast is het aan de binnenzijde isoleren en afwerken van een dak een arbeidsintensief proces met vele disciplines. Materialen en gereedschappen moeten naar zolder, en vervolgens begint een proces dat gemiddeld drie a vier dagen duurt per woning: niet alleen moet men isoleren en monteren, maar ook voegen, afwerken en schilderen.

PXA Nederland is samen met een aantal partners om tafel gaan zitten om een systeem te ontwikkelen dat niet alleen eenvoudig, maar vooral snel en veilig te monteren is.

Complete set

Elk onderdeel van Isobooster HDS is geselecteerd op gebruiksgemak, duurzaamheid, effectiviteit en gewicht. Van afwerkplaat tot en met montageschroef: alles is op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt de verwerkingssnelheid significant verhoogd. Alle onderdelen worden los aangeleverd. Een gemiddeld dak kan binnen twee dagen gemonteerd en volledig afgewerkt zijn.

Geleverd per m2

Isobooster HDS is uniek daar het geleverd wordt per vierkante meter (exclusief snijverlies) en niet in voorgemeten oppervlakten. Dit betekent dat de monteur onverwachte situaties of moeilijke hoeken zelfstandig en naar eigen inzicht kan oplossen zonder extra middelen.

Afwerking is integraal aan het product

De afwerkplaten van Isobooster HDS worden geleverd op 120 x 60, maar kunnen ook op 300 x 60 geleverd worden. Hierdoor kan het snijverlies beperkt worden tot een minimum. De afwerkplaten worden standaard geleverd in het wit, met bijbehorende plinten en of kniklijsten (voor knieschotten), maar ook is een breed palet aan kleuren en patronen leverbaar (tegen meerprijs).

Koudebruggen worden voorkomen

Een van de aandachtspunten van dakisolatie is het ontstaan van koudebruggen die de isolatie grotendeels teniet doen. Isobooster HDS schrijft daarom een specifieke wijze van monteren voor waardoor koudebruggen op gordingen en muren voorkomen worden. Isolatie is zo sterk als de zwakste schakel.

Licht in gewicht en dun

Bij een traditioneel geïsoleerde en afgewerkte zolder wordt gemiddeld  19 kilo per m2 aan de constructie bevestigd. Bij een gemiddelde woning met een dak van 60 m2 betekent er minimaal 1190 kilo naar zolder gebracht moet worden.

Isobooster HDS weegt, inclusief afwerking, 9,8 kilo per m2. Dit scheelt ruim 48% aan gewicht zonder in te boeten op effectiviteit.

Isobooster HDS kent een R-waarde van 4,6 op een dikte van 11 centimeter inclusief afwerking. De gemiddelde minerale wol met een R-waarde van 4,55 kent een dikte van minimaal 23,5 centimeter inclusief afwerking. Met Isobooster HDS haalt u een ruimte besparing van circa 53%.

Makkelijk en snel voor te bereiden

Uit de eerste ervaringen met een montage blijkt al snel dat met twee monteurs op een zolder en één voorbereider (die meerdere woningen tegelijkertijd kan voorbereiden) er voor zorgt dat de materialen niet op zolder op maat gemaakt hoeven te worden, maar vanuit een (lokaal) centraal punt voorbereid en geleverd kunnen worden. Hierdoor wordt mogelijke overlast in een woning slechts beperkt tot de montage. Uitgangspunt daarbij is wel dat de zolder leeg is.

Eenvoudig te monteren

Het Isobooster HDS kan met nieten of schroeven gemonteerd worden. Isobooster en bijgeleverde benodigde tapes worden op maat gemaakt met een stanley-mes of schaar. De hoeklijnen zijn met een blikschaar te knippen of met elke willekeurige zaag te zagen. De platen zijn met een cirkelzaag op maat te maken. Eenvoudiger dan dit kunnen we het niet maken.

Duurzaam en recyclebaar

Alle onderdelen van Isobooster HDS zijn volledig recyclebaar. Isobooster resten kunt u afvoeren met het kunststof afval, de hoeklijnen gaan mee met papier, en zaagresten met het hout. Alle onderdelen kunnen worden hergebruikt.

Dit systeem is in een unieke samenwerking tussen de firma’s PXA Nederland B.V., Interior House B.V. en van Wijngaarden & co B.V.

Wilt u weten wat Isobooster HDS voor uw project kan betekenen? Neem dan snel contact op!

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op