Gevelisolatie 2019-07-19T11:32:41+00:00

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Om de warmte vast te houden en de kou buiten te sluiten is gevelisolatie een belangrijk onderdeel. Daarom is het verstandig dit onderdeel van het huis mee te nemen in de isolatieplannen. Gevelisolatie is op meerdere manieren te plaatsen. Het vermindert verlies van warmte uit het huis. Maar welke manier is geschikt voor uw huis en nog belangrijker wellicht, wat levert het op?

Wat kost gevelisolatie

Om de prijs van gevelisolatie te kunnen berekenen is meten heel belangrijk. Op basis van de oppervlakte en de te gebruiken materialen wordt uitgerekend wat de investering zal zijn. Kosten is in deze geen juiste omschrijving. Isoleren is investeren. Het levert namelijk rendement op.

Graag kijken we samen met u naar de gewenste oplossingen en mogelijkheden. Op basis van het oppervlak rekenen we u graag voor aan welke investering u moet denken.

Bespaar op gevelisolatie

Met gevelisolatie wordt uw woning duurzamer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Met Isobooster is het eenvoudig, snel en effectief. Wij vertellen u graag hoe ook u geholpen zult zijn met dit unieke isolatieconcept.

Gevelisolatie mogelijkheden

Een huis verliest erg veel warmte wanneer het niet geïsoleerd is. Met gevelisolatie kunt u dit voorkomen. Met als gevolg een flinke besparing op uw stookkosten. Gevelisolatie is er in drie vormen. Namelijk spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenzijde en isolatie van de binnenzijde van muren.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee aan elkaar bevestigde muren. Daar tussenin zit een lege ruimte. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Gemiddeld is de spouw 7 tot 9 cm breed. Deze muren komen relatief gezien erg veel voor. Met name omdat ze vochtwerend zijn. De isolerende werking daarentegen laat te wensen over.

Door kleine gaatjes in de muur te boren kan er isolatiemateriaal worden aangebracht. Dit raden wij echter niet aan. Isobooster is een goede oplossing die eenvoudig geplaatst kan worden zonder de spouw en de werking daarvan aan te tasten. Door spouwmuurisolatie kunt u flink besparen op de energiekosten. Bovendien wordt uw huis beter beschermd.

Isolatie binnenzijde muren

Isolatie van de binnenzijde van de muren met Isobooster is een effectieve oplossing. Hierbij wordt een voorzetwand geplaatst. Deze kan vervolgens afgewerkt worden naar wens. Achter deze voorzetwand wordt Isobooster aangebracht. De isolerende werking is duidelijk merkbaar. Zowel qua comfort als ook in de energiebesparing die volgt.

Bouwjaar van uw huis

Weet u niet zeker of uw gevel geïsoleerd is? Tenslotte is het niet altijd direct zichtbaar en bekend of uw gevel is geïsoleerd. Wij hanteren een handige richtlijn:

Bouwjaar:

  • 1920 tot 1975: huizen hebben vaak een gevel met een spouw die niet geïsoleerd is.
  • 1976 tot 1988: deze huizen zijn veelal geïsoleerd, maar door de beperkte kwaliteit is na-isolatie vaak noodzakelijk.
  • Na 1989 zijn huizen gebouwd met standaard isolatie.

Uiteraard kunnen wij voor u onderzoeken wat de huidige staat is. Zo weet u zeker wat de opties zijn en of u het rendement van uw woning kunt verbeteren. Wij helpen u graag met raad, tips en adviezen.

Warmte blijft binnen

Isolatie kan een flinke investering zijn. Maar belangrijker is natuurlijk, wat levert het u op? Door het laten isoleren van de gevel blijft de warmte in uw woning beter behouden. Daarnaast levert het een flinke besparing op. De stookkosten worden aanzienlijk lager omdat de verwarming flink omlaag kan.

Wist u dat u bij spouwmuurisolatie jaarlijks gemiddeld €500 euro op de stookkosten kunt besparen? Gemiddeld betekent dit dat u de investering na circa 4 jaar terugverdient. Bovendien gaat gevelisolatie ook oververhitting door een brandende zon in de zomer tegen.

Ventileren is ook belangrijk

Gek maar waar. Een goed geventileerd huis is belangrijk voor de isolatie. Hoe beter uw huis voorzien is van isolatie, des te minder warmte verliest het huis. En vervolgens wordt frisse lucht hierdoor niet meer vanzelf aangevoerd. Zorg dus voor voldoende ventilatie met behulp van bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op