Dak isoleren 2019-07-19T11:31:20+00:00

Dak isoleren

Dak isoleren

Warme lucht stijgt op en verlaat via een niet goed geïsoleerd dak eenvoudig de woning. Het dak van een huis is daarmee de belangrijkste plek om te isoleren. Isolatie werkt zowel voor als tegen warmte. Op zolders wordt het in de zomer vaak erg warm. De zon schijnt de hele dag direct op het dak en warmt de ruimte daarmee snel op. Een dak goed isoleren zorgt ervoor dat de gewenste temperaturen eenvoudiger worden behaald.

Waarom dak isoleren

Nadat we u net hebben uitgelegd waarom het isoleren van een dak zo belangrijk is geven u nu graag de oplossing. Er verdwijnt via het dak niet alleen heel veel warmte. Er gaat ook veel geld verloren. Met het verlies aan warmte gaan ook uw verwarmingskosten aanzienlijk omhoog. Zeker in koude winters. Maar vergist u zich niet. Er is altijd voordeel te behalen. Ook bij een wat zachtere winter. Per jaar wordt heel veel bespaard, als het dak geïsoleerd is. Daarnaast is het ook veel beter voor het milieu om minder te stoken.

Meerdere voordelen dakisolatie

Bij een constante temperatuur wordt er minder gestookt, heeft u het minder koud in de winter en daarnaast ook nog eens minder warm in de zomer. Een ander belangrijk voordeel van uw dak isoleren is minder kans op vochtproblemen en schimmel. De gemiddelde temperatuur aan de binnenkant van het dak is hoger als het geïsoleerd is. Zorg wel altijd voor een goede isolatie. Men denkt vaak dat het goed is om alles dicht te houden maar voor een goede isolatie is ventilatie essentieel.

Waardeverhoging huis

Bent u wellicht van plan uw huis te verkopen? De waarde van uw huis is hoger als het goed geïsoleerd is. U krijgt een betere energiescore bij het opmaken van het energieprestatiecertificaat. Hoe beter de score, hoe hoger de verkoopwaarde. En hoe makkelijker het huis zal worden verkocht. Kopers vinden het prettig als dit alvast in orde is en zijn bereid daar extra voor te betalen.

Hoe dak isoleren?

Het door ons zelfontwikkelde product genaamd Isobooster kan meerdere soorten daken isoleren. Een schuin dak maar ook zeker een plat dak. Isobooster kan op of onder het dakbeschot worden aangebracht. Ook zonder de originele architectuur aan te passen. De flexibiliteit van dit product komt hierbij goed van pas. De oorspronkelijke vormen en lijnen van het dak blijven behouden.

Rieten daken isoleren

Naast de verschillende soorten daken kan Isobooster ook met verschillende dakbedekkingen worden gecombineerd. Isobooster wordt gebruikt bij de isolatie van zowel rieten als pannendaken.

Dakisolatie met Isobooster

Bent u geïnteresseerd in Isobooster, heeft u vragen of wilt u graag direct aan de slag met Isobooster? Neemt u dan direct contact met ons op. Dan zit u er straks warmpjes bij. Letterlijk en figuurlijk.

Meer weten over Isobooster? Neem contact met ons op!

Neem contact op